AFROTURK IMPACT INVESTOR B-CORP

COLOURS, RACES AND RELIGIONS ARE NOT OUR MATTERS !

CORONA VE YENİ DÜZEN


Sıradışı yeni küresel ekosistem 2012 de resmen beyan edildiğinden beri yazıyorum malum. Yazmakta demeyelimde; 2020’de mitigation yani azaltım periyodu başlayacak “adapte” olun diye ısrarla ikaz ettim. Ve nihayet sene başında yazdığım AZALTIM DÖNEMİ BAŞLADI makalemle bu bağlamdaki son yazımı yazmış ve her jenerikte ilave yapacağım notunu düşmüştüm.

Herşeyden önce; evet corona/covid ciddi bir epidemi ama azaltım (mitigation) sürecinin sosyal sebep-sonuç ilişkisi değil. Sadece yeni düzenin geldiğinin alarm sirenli ilanı-malumu. Bu bağlamda coronaya değil arkasından gelebilecek olanlara dair önlem almamız gerekiyor. Altını çiziyorum: Panik değil önlem. Çünkü 2012 de 2016-2020 için adaptasyon; 2020-2036 için azaltım olarak nitelenen yeni makro sosyoiktisadi süreç; hazırlıklı olanlar için kaos değil fırsat getiriyor. Bir nevi sanayi devrinin ve dolayısıyla faiz/türev merkezli finansal bakterilerin tıkadığı boğazlarımızı temizleme süreci. Kurtulursak toplumsal şifaya kavuşanlardan, temizleyemezsek milletler mezarlığı sakinlerinden olacağız. Corona gündemine paralel konuşmak gerekirse; mikrop belli bir süre boğazımızda kalıp öksürük ve ateşe sebep oluyor. Akciğerlere inerse ex pozisyon. Boğazda olması sıkıntılı ama kaçınılmaz. Yapmamız gereken ciğerlere inmesini engellemek.

Bu noktada komplo teorilerinden arınarak yanlış ve paniksel yönlendirmelere karşı tedbirli olmalıyız. Çünkü farkındalık eşiğini geçmiş toplumlar arasında rekabetide beraberinde getiriyor bu süreç. Her tür makyavel hileye açık bir dönem. Mesela corona, sars, ebola vs biyolojik katastropların kullanılması gibi. Amaç kaostan fayda çıkartmak. Ülke olarak silah, petrol ve banka tröstlerinden yüzlerce kat daha tehlikeli olan ilaç devlerine dikkat etmemiz şart. Çünkü bunlar yeni düzene az nüfusla girilmesinden yana olan Sion Evangelist ideanın oyuncuları. Tıp hekimleri değil ilaç yani ajan (agent) sistemi tüm aklı baki ülkelerin 100% kontrol etmeleri gereken FDA destekli büyük iblis.

Corona/Covid filmi sars, mers vb’nin 2020 uyarlaması. Tüm genlerin ortak mevsimsel katastropu olan bir grip türevi. Başlar ve biter. Sonra daha bir azmanı çıkar. İklim değişikliğinin doğadaki değişimi tüm canlılar gibi mikroorganizmalarıda doğal değişime uğratıyor. Mesele insanların direnç mekanizmalarını doğal seleksyona bırakmadan;  ilaç yani agent mekanizmalarına kendi elleriyle esir etmesi. Panikle bir sonraki azmanın gelişini hızlandırmaktan başka bir şey değil aslında. Oysaki basit. Tabii çözüm yöntemlerini 1 tık fazlalaştıracağız hepsi bu. Kısacası necasetten teharet şart.

Bu yıl girdiğimiz ve 16 yıl sürecek  yeni düzen; istemsiz öksürük krizleri gibi kaostan beslenecek. Esas tehdit burada. Bakın 2008’de giren küresel resesyon mikrobu, 2012 de ilan edildiği üzere 2020 ile birlikte yıkım sürecine resmen başladı. Bir daha söylüyorum: Evet esas tehdit bu ama panik yapmayacağız; yaşananın sürecin tabii bir sıkıntısı olduğunu önce anlayacağız ve 2016-2020 adaptasyon fırsatını kaçırmış olsakta bireyden ulusala makro yapısal tedbirler alacağız. Bırakın diğerleri durdursun. Bizim ekonomi çarklarını kesinlikle corona bahanesiyle durdurmamamız bilakis vites yükseltmemiz gerek!

Çünkü bu tip iklim değişikliğine bağlı sıra dışı küresel kaoslar aslında dünya tarihinin 3.  Sosyoiktisadi değişiminin doğal bir parçası. İçinde dijital yönetişim, eğitim ve para dolaşım mekanizmalarını içeren 5G/Sanayi 4.0 etabının sebep-sonuç ilişkilerinin malumu.

Bu minvalde tüm okurlarımı bir kez daha battık, bittik karamsarlığından çıkıp; yeni küresel sisteme hızlıca entegre olmaya davet ediyorum. Bırakın artık hiçbirşeye yaramadığını gördüğünüz klasik ekonomi söylemlerini ve yöntemlerini. Derhal CDM/LCE merkezli yapısal inovasyona geçin diyorum.

: 10 / 03 / 2020
: 0




: SOLUTIONS TO PREVENT FROM CORONA ECONOMY DAMAGES-1-
: IMF






RENK, IRK VE DİN KONULARIYLA ASLA İLGİLENMİYORUZ !

 

 

-

: Omn Portal

AFROTURK FACEBOOK PAGE