AFROTURK IMPACT INVESTOR B-CORP

COLOURS, RACES AND RELIGIONS ARE NOT OUR MATTERS !
Membership
User Name
Password

GÜNEY AFRİKANIN YENİ DEVLET BAŞKANI KABİNEYİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRİYOR


Yaklaşık 2 hafta önce yeniden doğuş sloganıyla görevi istifa eden Zuma'dan devir alan 65 yaşındaki yeni başkan Ramaphosa, yolsuzlukla mücadele ve yeni kabine için söz vermişti.

Ramaphosa, iktidardaki ANC partisi içindeki dengeleri korumak için eski başkan Zuma tarafından atanan bazı bakanları yerinde tutarken bazılarını uzaklaştırdı. Ramafosa, "Bu değişiklikleri yaparken süreklilik, istikrarın devamı, ekonomik iyileşme ve hızlanan dönüşüme duyulan ihtiyacın dengelenmesi gereğinin farkındayım" dedi.


Zuma, maliye bakanı Nene'yi Aralık 2015'te görevden alarak yerine Des van Rooyen'i getirmişti. Daha sonra van Rooyen'i görevden almak zorunda kalmış ve rand'ın çöküşünden dört gün sonra eski bir maliye bakanı olan Pravin Gordhan'ı yeniden seçmek zorunda kalmıştı. Yeni yapılan değişiklikle Nene tekrar maliye bakanlığına getirildi.


Ramaphosa, ANC başkan yardımcısı David Mabuzayı, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Yardımcılığına atadı.


2017 yılı Mart ayında istifa eden başkan Zuma tarafından işten çıkarılan maliye bakanı Gordhan, kabineye tekrar alındı ve South African Airways gibi zarar gören ve nakit sıkıntısı çeken elektrik santrali Eskom da dahil olmak üzere yaklaşık 300 devlet şirketini yöneten departmanın başına getirildi.


Aralık ayında yapılan ANC liderlik seçimlerinde Ramaphosa'ya karşı seçimi kaybetmiş olan Nkosazana Dlamini-Zuma, planlama bakanı olarak atandı.


Güney Afrika para birimi Rand yeni atamalar açıklanmadan önce dolar karşısında dalgalıbir seyir izledi ve resmi açıklamadan sonra stabl duruma döndü.

News Date: 27 / 02 / 2018
News Comments: 0




Previous: SOUTH AFRICAN BUSINESSMAN MOTSEPE IS NEW CHIEF OF CAF
Next: NEW SOUTH AFRICAN PRESIDENT RAMAPHOSA RESHUFFLES CABINET






RENK, IRK VE DİN KONULARIYLA ASLA İLGİLENMİYORUZ !

 

 

Content RSS - NEWS RSS

Hosting: Omn Portal

AFROTURK FACEBOOK PAGE