AFROTURK IMPACT INVESTOR B-CORP

COLOURS, RACES AND RELIGIONS ARE NOT OUR MATTERS !
Üye İşlemleri
Kullanıcı adı
Şifre

AFRİKA BİRLİĞİ 2017 AUKNASE BİLİM ÖDÜLLERİ PROF.MILLAR VE MAAZA'YA VERİLDİ


Afrika Birliği Komisyonu; 2017 yılı Kwame Nkrumah Bilim Ödüllerini, Dünya ve Hayat Bilimleri kategorisinde Güney Afrika'lı bilim adamı Prof.Robert Peter Millar'a;  Temel Bilimler kategortisinde de Cezayir'li bilim adamı Prof.Malek Maaza'ya verdi.

Bilimsel Mükemmellik (AUKNASE) Ödül töreni, 28 Ocak 2018 Pazar günü,  Etyopya'nın Addis Ababa kentinde bulunan Afrika Birliği genel merkezinde tertip edilen ve devlet başkanlarının yer aldığı 30. Devlet başkanları Zirvesinde gerçekleştirildi.

Prof. MILLAR, üreme hormonlarının peptid regülatörleri konusunda birinci sınıf bir araştırma yaptı. Gonadotropin Salıcı Hormon (GnRH) prohormonunun keşfi, yeni GnRH yapılarının keşfi ve GnRH I ve GnRH II reseptörlerinin ilk klonlanması üzerine öncülük etti. Çok çeşitli klinik patolojilerde kullanılmak üzere GnRH analoglarını geliştiren bir dizi programa katıldı ve liderlik etti. Araştırması, prostat kanserinin primer tedavisi, erken ergenlik (tek tedavi), kadınlarda hormona bağımlı hastalıklar (örn. Endometriozis) ve In Vitro Fertilizasyon için pazar açtı. Prof.Millar 2016'dan beri Pretoria Üniversitesi'ndeki Nöroendokrinoloji Merkezi Direktörlüğü görevini de yürütüyor.

Prof. MAAZA Afrika'daki nanobilimlerin ve nanoteknolojinin öncüsü ve mimarı olarak tanınıyor. Bu konudaki çalışmaları ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla geliştirdiği işbirliği zinciri dahilinde yapması vesilesiyle UNESCO tarafından bölgede tesis edilen nanoteknolojiler UNISO birim başkanlığıyla onurlandırılmış bir isim. Profesör Maaza, Afrika Lazer Merkezi, Nanobilimler Afrika Ağı, Güney Afrika Ulusal Lazer Merkezi (NLC SA) ve Güney Afrika Nanoteknoloji girişimi (SANi) gibi çok sayıda kıtasal ve ulusal girişimin öncülüğünü yaptı ve uyguladı.

Afrika Birliği İnsan Kaynakları, Bilim ve Teknoloji Komisyon Üyesi Prof. Dr. Sarah Anyang Agbor, Afrika Birliği Kwame Nkrumah Bilimsel Mükemmellik Ödüllerinin ulusal, bölgesel ve kıtasal olmak üzere üç verildiğini söyleyerek; ödüllerin Afrikanın ve bilimin gelişimine katkı veren bilim insanlarına verildiğinin altını çizdi.

Ödüller sahiplerine Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame ve hali hazırda Afrika Birliği Komisyonu başkanlığı görevinde bulunup önümüzdeki dönemin Afrika Birliği başkanı olacak olan Moussa Faki Mahamat tarafından verildi.

Bilimadamlarına teşvik kapsamında 100'er bin dolarlık çekleride takdim edildi.

Haber tarihi: 29 / 01 / 2018
Haber Yorumları: 0




Sonraki: ERDOĞAN SUDAN'IN SEVAKİN ADASINI ZİYARET ETTİ






RENK, IRK VE DİN KONULARIYLA ASLA İLGİLENMİYORUZ !

 

 

İçerik RSS: - Haberler: RSS:

Yazılım: Omn Portal

AFROTURK FACEBOOK PAGE